Home Over Monique Tarieven Contact

Energetische geneeswijze

Energetische geneeswijze heeft als uitgangspunt dat elk levend wezen meer en groter is dan het fysieke lichaam alleen. De mens bestaat uit meerdere lichamen van energie en leeft binnen de invloed van universele en aarde-energie. Deze energie bevindt zich deels binnen het lichaam en deels erbuiten.

Energiesystemen
Het fysieke lichaam is eigenlijk dat deel van het energielichaam dat valt waar te nemen met onze ogen. De andere energiesystemen zijn minder gemakkelijk waar te nemen. Zij zijn echter voor een deel wel voelbaar. Deze energie, ook wel kosmische energie genoemd, stroomt zowel binnen het lichaam, als erbuiten. De energiestroom binnen het lichaam noemt men de meridianen, chakra’s en het etherische lichaam, de energielagen erbuiten bestaan uit het emotionele lichaam, mentale lichaam en spirituele lichaam en heten samen de aura.

Stagnatie
In de energiestroom kan stagnatie optreden. Omdat de vloeistofstroom vaak gekoppeld is aan de energie-stroom treden beide stagnaties meestal gelijktijdig op. Een belemmering in de energie- stroom gaat zelfs vaak vooraf aan een verstoring van de vloeistofstroom. Zeker bij klachten die langzaam ontstaan. Bij een acuut probleem, een val of een ongeluk, zal de verstoring van de energie eerder een gevolg zijn van de weefselverandering. Op zoek wordt gegaan naar de oorzaak van de klachten. Het doel van de behandeling is de stagnatie van de energie op te sporen en vervolgens te herstellen. De energiestroom kan verbeterd worden met technieken in de energielagen binnen, of buiten het lichaam. Energiewerk is erg effectief en wordt ook wel healing genoemd.

Mijn contactgegevens

Adres
Schorweg 12A, 1764 MB Breezand
Telefoon
0223 - 521286 (op werkdagen)
E-mail
praktijkmvanpappelendam@gmail.com
U kunt mij ook vinden op Facebook!
BTW identificatienummer: NL001546048B97

Algemene Voorwaarden